Kadra Domu Magnificat

Dysponujemy profesjonalną kadrą pracowników i wolontariuszy, którzy stworzyli to miejsce z pragnienia serca i chęci służby drugiemu człowiekowi. Terapie prowadzone są przez specjalistów, posiadających odpowiednie wykształcenie kierunkowe oraz doświadczenie w prowadzeniu terapii uzależnień jak i profilaktyki uzależnień oraz terapeutę zajęciowego. Współpracujemy z kapłanami, psychologiem, psychiatrą oraz ludźmi dobrej woli.

Terapia

996133_10202825848661990_2855799923232955287_n

Dagmara Pomirska-Diug (Daga Duke) – kierownik terapii.  Certyfikowany specjalista psychoterapii uzależnień (SP/1550/2018), terapeuta zajęciowy, specjalista promocji zdrowia, magister pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej. Od wielu lat na terenie całej Polski realizuje autorskie programy profilaktyczne dotyczące uzależnień. Autorka książek W stronę Życia, Tatuaż, redaktor prowadząca wydanej przez Znak książki Ocalony. Ćpunk w Kościele, a także współautorka książek dla rodziców Mama jest piękna i chuda i Tata… po prostu jest. Dziennikarka radiowa, odpowiedzialna za audycję o uzależnieniach w Radio Niepokalanów – JEST NADZIEJA
Wiceprezes Zarządu Fundacji Magnificat.

ks. Piotr Kochanowicz – Odpowiedzialny za sprawy programowe, ergoterapię, towarzyszenie duchowe, członek Rady Fundacji Magnificat. Doświadczenie terapeuty uzależnień i certyfikację uzyskał w Stanach Zjednoczonych. Magister teologii i filozofii. Pracował w ośrodkach uzależnień w Chicago, Illinois w USA. Był kapelanem w więzieniu okręgowym w Little Valley (NY) i instruktorem teatralnym w Zakładzie Poprawczym w Warszawie – Falenicy.  Redaktor autorskiej audycji o uzależnieniach w Radio Niepokalanów – JEST NADZIEJA.

Grażyna  Tomaszkiewicz
– odpowiedzialna za sprawy organizacyjne, administracyjne. Instruktor terapii uzależnień (w trakcie certyfikacji). Współzałożycielka Ośrodka Pomocy Duchowej, absolwentka Szkoły Animatorów Trzeźwości.
Prezes Zarządu Fundacji Magnificat  – od września 2018 roku.

Kinga Albiniak – specjalista psychoterapii uzależnień (w trakcie certyfikacji), członek Rady Fundacji Magnificat,  mgr nauk o rodzinie – familiolog, (KUL), doradca rodzinny z zamiłowania terapeuta zajęciowy, animator dzieci i młodzieży, tłumacz języka migowego i włoskiego. Doświadczenie w pracy terapeutycznej zdobyła w międzynarodowej wspólnocie Cenacolo, niosącej pomoc osobom uzależnionym, z problemami anoreksji, bulimii i depresji oraz ich rodzinom (we Włoszech i Bośni).

Joanna Tatarek  – psycholog, certyfikowany specjalista psychoterapii uzależnień (SP/1563/2018). Członek Rady Fundacji Magnificat. Odpowiedzialna za pisanie i konsultacje projektów i konkursów zewnętrznych. Obecnie w trakcie 5-letniego kursu psychoterapeutycznego w nurcie systemowo-ericksonowskim akredytowanego przez Polskie Towarzystwo Psychiatryczne. Realizator programów profilaktycznych (selektywnej, wskazującej) zlecanych przez Krajowe Biuro ds. Przeciwdziałania Narkomanii.

Joanna Sztaudynger – praca terapeutyczna z podopiecznymi  i towarzyszenie indywidualne. Absolwentka filologii polskiej i Kolegium Języków Obcych (j. francuski i j. angielski).  Redaktorka, publicystka (współautorka książek dla rodziców – Mama jest piękna i chuda Tata… po prostu jest). Kierownik duchowy podczas rekolekcji. Studentka szkoły psychoterapii w nurcie integratywnym prowadzonej przez Stowarzyszenie Psychologów Chrześcijańskich  w Warszawie.

Bogna Andrzejczak – specjalista psychiatra, absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, który ukończyła w 2003 roku. Doświadczenie specjalizacyjne w zakresie psychiatrii zdobywała pracując w Centralnym Szpitalu Klinicznym w Łodzi. Tytuł specjalisty psychiatrii uzyskała w 2011 roku. Od wielu lat pracuje w Miejskim Centrum Terapii i Profilaktyki Zdrowotnej im. Bł. Rafała Chylińskiego w Łodzi, udzielając pomocy osobom uzależnionym oraz ich rodzinom w kryzysie. Prowadzi również praktykę ambulatoryjną, w której zajmuje się leczeniem schorzeń i zaburzeń psychicznych osób dorosłych. Cały czas stara się dokształcać i aktualizować swoją wiedzę uczestnicząc w zjazdach i konferencjach naukowych.

Krzysztof Diug – wychowawca, odpowiedzialny za ergoterapię i antykwariat  „Katakumbus”. Przewodniczący Rady Fundacji Magnificat. Realizator programów profilaktycznych w szkołach i urzędach. Absolwent Wydziału Prawa i Administracji na Uniwersytecie Łódzkim a także Międzynarodowych studiów Master Of Public Administration w Polsko Amerykańskim Centrum Zarządzania oraz podyplomowych studiów z zarządzania w SGH w Warszawie. Odpowiedzialny za kontakt z Darczyńcami. Redaktor w Radio Niepokalanów.  Członek zespołu Mocni w Duchu. Trener i konsultant.

Współpraca z Domem Magnificat w zakresie profilaktyki uzależnień

Maciej Woropaj – absolwent Uniwersytetu Łódzkiego oraz międzynarodowych studiów z zakresu zarządzania Master of Public Administration. Słuchacz studium „Różnice indywidualne” w Instytucie Psychologii na Uniwersytecie Wrocławskim. Doświadczony trener, specjalista narzędzi komunikacyjnych, asertywności, narzędzi rozwiązywania problemów i pracy zespołowej, który w swoim dorobku ma szkolenia dla pracowników największych polskich firm, urzędów i szkół, a także wiele spotkań z uczniami i nauczycielami.  Współautor programów szkoleniowych i integracyjnych, współautor programów „Warsztaty AZA”, „Z jakiej gliny jestem”, Konferencji Szkoleniowej „Widzę” oraz „Widzę – Potrafię – Stosuję”, programu „JA – to wszystko, co mam”. Inicjator warsztatów profilaktyczno rozwojowych dla małżeństw, które współorganizuje i współprowadzi w ramach fundacji od marca 2010 r. Absolwent kursu profilaktyki zintegrowanej Instytutu Profilaktyki Zintegrowanej IPZin z siedzibą w Kobyłce k.Warszawy.

Jarosław Grabarczyk – z wykształcenia pedagog i socjolog. Trener i certyfikowany coach ICC. Autor i współautor programów i szkoleń w tym programów profilaktycznych. Ukończył prestiżową szkołę trenerską „Moderator” i jako trener specjalizuje się w programach z zakresu profilaktyki uzależnień oraz biznesu. Szkolił pracowników największych polskich i międzynarodowych firm, a jako wolontariusz w organizacjach pozarządowych zdobył bogate doświadczenie pracy z młodzieżą i dziećmi. Inicjator warsztatów profilaktyczno rozwojowych dla małżeństw.  Współautor programu „Łódź Ratunkowa”, „Warsztaty AZA”, „Z jakiej gliny jestem”, Konferencji Szkoleniowej „Widzę” oraz „Widzę – Potrafię – Stosuję”, programu „JA – to wszystko, co mam”.

Opieka duszpasterska Domu:

Ks. Andrzej Michalak – duszpasterz, opiekun duchowy podopiecznych Domu Magnificat.
Wikariusz w Kolegiacie w Łasku. Magister teologii i filozofii. Filmoznawca.

ksiadz-grzegorz

Ks. Grzegorz Korczak – współzałożyciel Domu Magnificat i jeden z jego pomysłodawców, łódzki egzorcysta, od dnia 13 czerwca 2018 r. rozpoczął swoją posługę w zatwierdzonej przez księdza arcybiskupa Grzegorz Rysia, metropolitę łódzkiego, nowej wspólnocie kontemplacyjnej o nazwie Słudzy Ducha Pocieszyciela.
Niezmiennie służy nam wsparciem, modlitwą i rozmową duchową.