Kadra Domu Magnificat

Dysponujemy profesjonalną kadrą pracowników i wolontariuszy, którzy stworzyli to miejsce z pragnienia serca i chęci służby drugiemu człowiekowi. Terapie prowadzone są przez specjalistów, posiadających odpowiednie wykształcenie kierunkowe oraz doświadczenie w prowadzeniu terapii uzależnień jak i profilaktyki uzależnień oraz terapeutę zajęciowego. Współpracujemy z kapłanami, psychologiem, psychiatrą oraz ludźmi dobrej woli.

Terapia

996133_10202825848661990_2855799923232955287_n

Dagmara Pomirska-Diug (Daga Duke) – jest certyfikowanym specjalistą psychoterapii uzależnień (SP/1550/2018), terapeutą zajęciowym i dziennikarką, z wykształcenia jest magistrem pedagogiki o specjalizacji pedagogika opiekuńczo wychowawcza z elementami pracy socjalnej,
a także specjalistą promocji zdrowia (ukończone studia wyższe I st.). Trenerka szkoleń. Posiada bardzo bogate doświadczenie pracy
w grupach terapeutycznych oraz z młodzieżą (spotkania i szkolenia
w szkołach, ośrodkach, domach dziecka, urzędach),  a także pracy
z osobami uzależnionymi, dziećmi niepełnosprawnymi i młodzieżą z rodzin dysfunkcyjnych. Od wielu lat realizuje autorskie programy profilaktyczne dotyczące uzależnień na terenie całej Polski. Autorka książek o uzależnieniu („W stronę Życia” „Tatuaż”, główny redaktor wydanej przez Znak książki „Ocalony. Ćpunk w Kościele”) a także współautorka książek dla rodziców „Mama jest piękna i chuda” i „Tata… po prostu jest”, redaktorka autorskiej audycji
o uzależnieniach w Radio Niepokalanów – JEST NADZIEJA. Współautorka wielu programów profilaktycznych. Prywatnie żona, mama czworga dzieci.

ks. Piotr Kochanowicz – jest certyfikowanym terapeutą uzależnień
z 10 letnim doświadczeniem pracy w ośrodkach uzależnień
w Chicago, IL w USA, m. in. były kapelan w więzieniu okręgowym
w Little Valley, NY i były instruktor teatralny w Zakładzie Poprawczym w Warszawie – Falenicy. Redaktor autorskiej audycji o uzależnieniach w Radio Niepokalanów – JEST NADZIEJA.
Magister filozofii i teologii.

Grażyna  Tomaszkiewicz
 instruktor terapii uzależnień (w trakcie certyfikacji).

Grażyna ze względu na misję pracy z osobami uzależnionymi,  po wielu latach pracy w ZUS-ie, podjęła naukę by jak najlepiej pomagać uzależnionym.  Współzałożycielka i  współodpowiedzialna za funkcjonowanie Ośrodka Pomocy Duchowej, absolwentka Szkoły Animatorów Trzeźwości. Prywatnie mama i babcia.
Prezes Fundacji Magnificat  – od września 2018 roku.

Joanna Tatarek  – wykształcenie wyższe psychologiczne, certyfikowany specjalista psychoterapii uzależnień (SP/1563/2018) .  W trakcie 5 letniego kursu akredytowanego przez Polskie Towarzystwo Psychiatryczne na psychoterapeutę w nurcie Systemowo-Ericksonowskim. Szkolenie pt. „Terapia uzależnień behawioralnych,  z wykorzystaniem wiedzy seksuologicznej” przez Karkonoskie Towarzystwo Psychoprofilaktyczne:”  Refugium, na zlecenie KBdsPN  – Certyfikat realizatora Rekomendowanego Programu Profilaktycznego „Laboratorium Wiedzy Pozytywnej”. Realizator programów profilaktycznych (selektywnej, wskazującej) zlecanych przez Krajowe Biuro ds.Przeciwdziałania Narkomanii. Prywatnie żona, mama trojga dzieci.

Bogna Andrzejczak – specjalista psychiatra, absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, który ukończyła w 2003 roku. Doświadczenie specjalizacyjne w zakresie psychiatrii zdobywała pracując w Centralnym Szpitalu Klinicznym w Łodzi. Tytuł specjalisty psychiatrii uzyskała w 2011 roku. Od wielu lat pracuje w Miejskim Centrum Terapii i Profilaktyki Zdrowotnej im. Bł. Rafała Chylińskiego
w Łodzi, udzielając pomocy osobom uzależnionym oraz ich rodzinom w kryzysie. Prowadzi również praktykę ambulatoryjną, w której zajmuje się leczeniem schorzeń i zaburzeń psychicznych osób dorosłych. Cały czas stara się dokształcać i aktualizować swoją wiedzę uczestnicząc w zjazdach i konferencjach naukowych.
Z Domem Magnificat współpracuje od 2016 roku konsultując i lecząc osoby w trakcie terapii.

Sprawy zewnętrzne Domu, kontakty z Darczyńcami

???????????????????????????????????? Krzysztof Diug – profilaktyk uzależnień, wychowawca w Domu Magnificat, pomoc w sprawach zewnętrznych – odpowiedzialny za kontakt z Darczyńcami. Absolwent Wydziału Prawa i Administracji na Uniwersytecie Łódzkim a także Międzynarodowych studiów Master Of Public Administration w Polsko Amerykańskim Centrum Zarządzania oraz podyplomowych studiów z zarządzania w SGH w Warszawie. Posiada m.in. Certyfikat Regional Policy In European Union Teritorial Marketnikg Uniwersytetu w Udine (Włochy). Praktyk w zarządzaniu z bogatym doświadczeniem. W latach 2007-2014 Sekretarz Powiatu w Starostwie Powiatowym w Łodzi, wcześniej w latach 1998 – 2007 inspektor kontroli w Regionalnej Izbie Obrachunkowej w Łodzi, odpowiedzialny za prowadzenie kontroli w wielu samorządach.  Redaktor w Radio Niepokalanów.  Członek zespołu Mocni w Duchu. Trener i konsultant, a prywatnie mąż, tata czworga dzieci.

Praca z Podopiecznymi Domu Magnificat – wychowawca, prowadzenie Antykwariatu KATAKUMBUS.pl

Kinga Albiniak – mgr nauk o rodzinie – familiolog, (KUL), doradca rodzinny z zamiłowania terapeuta zajęciowy, animator dzieci i młodzieży, tłumacz języka migowego i włoskiego , poetka i gitarzystka z kilkuletnim doświadczeniem życia w międzynarodowej wspólnocie Cenacolo, niosącej pomoc osobom uzależnionym, pogubionym, z problemami anoreksji, bulimii i depresji oraz ich rodzinom (we Włoszech i Bośni).

Pracuje z Podopiecznymi Domu Magnificat w Internetowym Antykwariacie Książek Religijnych KATAKUMBUS.pl

Współpraca z Domem Magnificat w zakresie profilaktyki uzależnień

Maciej Woropaj – absolwent Uniwersytetu Łódzkiego oraz międzynarodowych studiów z zakresu zarządzania Master of Public Administration. Słuchacz studium „Różnice indywidualne” w Instytucie Psychologii na Uniwersytecie Wrocławskim. Doświadczony trener, specjalista narzędzi komunikacyjnych, asertywności, narzędzi rozwiązywania problemów i pracy zespołowej, który w swoim dorobku ma szkolenia dla pracowników największych polskich firm, urzędów i szkół, a także wiele spotkań z uczniami i nauczycielami.  Współautor programów szkoleniowych i integracyjnych, współautor programów „Warsztaty AZA”, „Z jakiej gliny jestem”, Konferencji Szkoleniowej „Widzę” oraz „Widzę – Potrafię – Stosuję”, programu „JA – to wszystko, co mam”. Inicjator warsztatów profilaktyczno rozwojowych dla małżeństw, które współorganizuje i współprowadzi w ramach fundacji od marca 2010 r. Absolwent kursu profilaktyki zintegrowanej Instytutu Profilaktyki Zintegrowanej IPZin z siedzibą w Kobyłce k.Warszawy.

Jarosław Grabarczyk – z wykształcenia pedagog i socjolog. Trener i certyfikowany coach ICC. Autor i współautor programów i szkoleń w tym programów profilaktycznych. Ukończył prestiżową szkołę trenerską „Moderator” i jako trener specjalizuje się w programach z zakresu profilaktyki uzależnień oraz biznesu. Szkolił pracowników największych polskich i międzynarodowych firm, a jako wolontariusz w organizacjach pozarządowych zdobył bogate doświadczenie pracy z młodzieżą i dziećmi. Inicjator warsztatów profilaktyczno rozwojowych dla małżeństw.  Współautor programu „Łódź Ratunkowa”, „Warsztaty AZA”, „Z jakiej gliny jestem”, Konferencji Szkoleniowej „Widzę” oraz „Widzę – Potrafię – Stosuję”, programu „JA – to wszystko, co mam”.

Opieka duszpasterska Domu:

Ks. Andrzej Michalak – wikariusz w Kolegiacie w Łasku.
od sierpnia 2018 r.  z woli księdza arcybiskupa Grzegorza Rysia, metropolity łódzkiego, sprawuje opiekę duszpasterską nad naszym Domem.

ksiadz-grzegorz

Ks. Grzegorz Korczak – współzałożyciel Domu Magnificat i jeden z jego pomysłodawców, łódzki egzorcysta,
od dnia 13 czerwca 2018 r. rozpoczął swoją posługę w zatwierdzonej przez księdza arcybiskupa Grzegorz Rysia, metropolitę łódzkiego, nowej wspólnocie kontemplacyjnej o nazwie Słudzy Ducha Pocieszyciela. Odpowiedzialny również za wspólnotę „Dzieci Światłości”  i Ośrodek Pomocy Duchowej w Łodzi.
Niezmiennie służy nam wsparciem, modlitwą i rozmową duchową.